Iconen, Modern Times II

 

Doorgaande serie iconen over het hedendaagse menselijke bestaan, als vrij werk en in opdracht. In Modern Times, de film (1936) van Charlie Chaplin (CC), zoekt de kleine man zijn weg in een geautomatiseerde wereld. Een nieuwe tijdbesparende lunchmachine voor arbeiders wordt getest op CC. De automaat slaat op hol, Charlie kan het eten niet meer verwerken. It just isn't practical zucht de fabrieksdirecteur. Ondertussen gaan de oude vertrouwde eenzaamheid, honger, werkloosheid, verliefdheid... en grappen gewoon door. Modern Times II. Onze mime-figuurtjes zijn ondermeer onderhevig aan de zwaartekracht en hebben – in tegenstelling tot slapstick – subtiele persoonlijke eigenschappen.

 

 

 

Please reload

© Willemse en Mulder

Amsterdam

mail@wem-web.nl

Monique Willemse 06 24995645 

Coen Mulder 06 22260259