Dutch light bone China, Hollands licht in een theekopje

 

Landschap met veedrijver en schaapherder, Jacob van Strij, ca. 1780 - ca. 1785 / De schilder zelf, schilderend in een weidelandschap met vee, Hendrikus van de Sande Bakhuyzen, 1850. 

 

Het theeservies als optisch instrument: wanneer ik thee drink kijk ik onwillekeurig in het kopje en zie lichtreflecties van de lucht, een raam, glanzend gekleurde schaduwen, transparante thee, mijzelf, dit is dan heel dichtbij en precies zo als het zich voordoet. Even later word ik ongevraagd geteleporteerd naar een andere ruimte, de verbeelding en de 17e eeuw... en weer terug. Tweede prijs Rijksstudio Award 2014, Rijksmuseum. We zijn bezig met proefbekertjes, glazuren en proefserviezen.

 

 

 

 

Please reload

© Willemse en Mulder

Amsterdam

mail@wem-web.nl

Monique Willemse 06 24995645 

Coen Mulder 06 22260259